Codorníu Heritage. 2012 — Espais corporatius

Projecte de recorregut per les instal·lacions, disseny gràfic i proposta artística d'aquest espai corporatiu. Producció d'un audiovisual de benvinguda al centre de visitants de les Caves Codorníu.

Institució impulsora: Codorníu

Ubicació: Sant Sadurní d’Anoia, Catalunya

© Renderització: Ignasi Cristià SL

Al segle XIX, Manuel Raventós Domènech va contractar l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch perquè dissenyés els nous cellers. Aquest edifici és el que es pretén mostrar al públic com a segell i patrimoni de Codorníu. El recorregut s'inicia en un espai d'acollida de grans voltes. Aquí s'explica la història de Codorníu mitjançant panells i una taula interactiva, se situa el taulell de recepció i es disposa un sofà especialment dissenyat per a degustacions.

Per al següent espai, la Sala Pius X, es va dissenyar una òpera audiovisual de 360 graus utilitzant una combinació de pantalles i projectors en un espai circular que transporta el visitant a les vinyes, i és testimoni dels processos d'elaboració del cava. Una sala d'espera prèvia permet als grups de visites ajuntar-se per accedir a aquesta instal·lació audiovisual, on es troben panells informatius sobre el que veuran a continuació. Tota la il·luminació d'aquests espais de volta es troba a terra per respectar l'arquitectura original i il·luminar els sostres des de baix, donant una sensació d’espacialitat més gran. A continuació es visiten les caves en vagons elèctrics, sincronitzats amb una sèrie de projeccions que semblen hologrames i que s'activen a mesura que els visitants s'acosten.

Per finalitzar, es va dissenyar tot l'espai de degustació, l'espai corporatiu, la botiga, i l'exposició de la col·lecció de cartells modernistes originals. S'ha buscat respectar al màxim l'arquitectura original donat el seu valor històric i arquitectònic, i realitzar una intervenció d'envans mòbils que permeten canviar la distribució o bé retirar-los si es vol, de manera que es recupera l'espai arquitectònic original.