Cellers Carlos Serres a la Rioja. 2012 — Espais corporatius

Disseny de l'espai expositiu, els elements de gràfica i proposta d'instal·lació audiovisual per al recorregut de visita del Celler Carlos Serres.

Institució impulsora: Museo de la Cultura del Vino Dinastía Vivanco, Kultura

Ubicació: Haro, La Rioja

© Renderització: Ignasi Cristià SL

L'espai corporatiu del celler Carlos Serres pretén explicar d'una banda temes relacionats amb el vi, la història de Carlos Serres i el naixement de l'empresa, i de l'altra, poder organitzar les visites al celler així com promocionar la marca i narra què aporta al mercat de la producció de vi. S'estableixen a aquest efecte dos recorreguts, un més ràpid en el qual es repassa breument la història, i un altre en el qual l'espectador se submergeix en la història relacionada amb les vinyes americanes dels cellers Carlos Serres a més d’una visita a tota la tecnologia de l’elaboració del vi en l'actualitat, visitant les màquines, els espais d'emmagatzematge, etc.

La sala més important de tot el recorregut és una peça rectangular amb una instal·lació circular al centre que la divideix en tres parts. A la primera sala s'explica la història de Carlos Serres. A continuació els visitants accedeixen a l'interior del cilindre i s’asseuen. Aquí poden visualitzar una projecció dissenyada específicament per a aquest espai amb una tecnologia de 360º, a través de la qual el visitant se submergeix de ple en la història del celler. A mesura que avança la projecció, aquest cilindre va girant sense que els espectadors ho percebin, de manera que, en acabar la projecció, s'apaguen els llums i la mateixa porta d'entrada s'obre a un espai completament diferent, un ampli paisatge de vinyes de la Rioja. Després d'aquesta experiència introductòria és quan els visitants poden accedir als espais industrials per observar els processos d'elaboració del vi.

Web Bodega Carlos Serres