Ecogranja Salgot. 2011 — Espais corporatius

Disseny d'un recorregut per l'Ecocranja de Recerca Salgot, rodatge d'un audiovisual corporatiu i adequació de l'espai de benvinguda. Exposició sobre la història de l'empresa.

Institució impulsora: Embotits Salgot

Ubicació: Aiguafreda, Catalunya

© Fotografia: Ignasi Cristià SL

Embotits Salgot va decidir fa ja uns anys finançar la construcció d'una granja completament ecològica i autosuficient per obtenir un producte de la millor qualitat sense cap tipus de vacunes o productes químics. El nostre treball en aquest projecte va ser projectar el recorregut i mostrar al visitant els elements i el funcionament d'aquesta ecogranja. Per a això es va dissenyar un espai transformable que actués com a inici i final del recorregut. Aquest comença amb la projecció d'un audiovisual realitzat íntegrament per nosaltres, a partir del rodatge dels animals en aquest nou espai. Després la pantalla desapareix i es pot veure darrera d'ella una finestra que mostra l'extraordinari paisatge de la zona.

A continuació comença la visita exterior per tot el recinte de la granja. La nostra intervenció consisteix a elaborar tota la senyalètica explicativa dels processos de producció, així com del paisatge i de la flora autòctona de la zona del Montseny. Per acabar, el visitant torna al punt inicial, lloc on la sala d'audiovisuals s'ha transformat en showroom. Aquesta operació s'aconsegueix a través d'uns armaris de fusta sobre els quals s'imprimeix un subtil fons de paisatge, i sota els quals es poden guardar tots els bancs per alliberar l'espai i gaudir d'una degustació dels productes de l'empresa.

Es va dissenyar un espai a l'antiga masia de la família per acabar el recorregut dels clients més importants, que inclou una explicació d'aquest històric edifici, la senyalètica de les espècies vegetals del jardí, l'escanejat 3D i reproducció en resina de tres mil·liaris d’època romana trobats en els terrenys pròxims, i finalment una cronologia de la història de la companyia, amb un últim panell que es deixa en blanc, esperant les noves pàgines que encara han de ser escrites.

Web Ecogranja Salgot